Workshop Ploegendienst & Slaap

Werken in ploegendienst heeft een niet te onderschatten invloed op het lichamelijk en geestelijk functioneren. Werkzaamheden verrichten in de nachtelijke uren verstoort het circadiane ritme (dag- en nachtritme) van het lichaam, doordat blootstelling aan licht, voeding en activiteit op een ander moment dan normaal plaatsvinden. Statistisch gezien leven mensen die in ploegendienst werken, of gewerkt hebben, korter dan mensen die dat niet hebben gedaan. Ploegendienstwerkers hebben regelmatig last van vermoeidheid door slapeloosheid, concentratieverlies, hoofdpijn en lopen meer kans op ernstige gezondheidsrisico’s zoals slaapstoornissen, overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Ploegendienst=topsport!

In de interactieve slaapworkshop Ploegendient & Slaap worden medewerkers in 2.5 uur bewust gemaakt van het belang van een gezonde slaap en de motivatie voor verandering van eigen slaapgedrag en leefstijlgewoonten versterkt. Het doel van de slaapcursus is deelnemers gemakkelijk toepasbare tips te geven (over o.a. slaaphygiene, leefstijl, ritme, licht, omgang wisselingen rooster, voeding in de nacht, optimaliseren dagslaap) waardoor deelnemers meer controle over hun eigen slaapkwaliteit en slaapduur gaan ervaren, met als gewenst gevolg meer vitaliteit, minder ziekteverzuim, een hogere productiviteit en uitgerust en veilig kunnen werken.

 

 

De slaapworkshop wordt op maat gemaakt voor het bedrijf rekening houdend met leeftijd & opleidingsniveau en met extra aandacht aan gewenste thema’s die spelen in het bedrijf. Na afloop van de slaapcursus ontvangen de deelnemers de ’Top 10 Gouden Slaaptips’ kaart. Huidige slaapproblemen worden in kaart gebracht en het effect van de workshop op de slaapkwaliteit en slaapduur van de deelnemers zal door middel van een groepsrapportage voor de werkgever inzichtelijk worden gemaakt.

 

 

 

 

Dit zeggen deelnemers over de workshop Ploegendienst en Slaap van Sleep Wellness Consultancy:

Tips workshops hebben geholpen.”

Niet dit mag niet, dat mag niet. Heb nu meer handvatten voor een goede slaap

Drink nu minder koffie, meer water

Heb structuur in de nachtrust gekregen”

Mijn dagslaap is langer”

Gun mezelf nu meer rust”

“Meer dan ik er had van verwacht.”

Ben meer bewust van het belang van een goede slaap.”

“Erg afwisselend en informatief op verschillende gebieden van gezondheid.”